lördag 21 februari 2009

Björnen sover

Ni undrar förstås varför jag har svikit och inte skrivit. Mycket konserter, plugg, problem, väääldigt mycket träning (det är svårt att vara en elitsatsande bloggare när man snittar 7 gympass i veckan) samt brist på blogglust. Ja, av den enkla anledningen.

Något som däremot växt inom mig, likt en bebis inne i en mage, likt ett crescendo i Beethovens nia, är suget på att ta ett Malmö Aviation-fordon mot Umeå. Ja, faktiskt. Ett besök i den lilla metropolen Vännäs med stort V vore ytterst befogat för tillfället då åstundan om en smula variation i nuets tillvaro råder.

Sportlov! Vad sker då i Davids liv en sportlovsvecka som denna (jag vet att ni har nästa vecka. Konstigt att ni ligger så pass långt efter)? Träning, lite studerande i form av en bunt mattetal som skall lösas och framför allt mys med vänner väntar. Jag känner att detta lov är väldigt passande och att det kommer lika adekvat, precis som våren gör sin inmarsch. För ja, våren är på väg BIG TIME i Stockholm. Även om det är ironiskt när jag skriver det, eftersom det är säkert runt -10 och snönedfall för tillfället, så är våren påväg. Ljuset bättrar på antalet närvarotimmar och det är till och med ljust ute när jag kommer hem från skolan runt klockan halv fem. Helt otroligt! Snart blir det t-shirt, skateboard, Ray Ban Aviatiors och ett härligt stekande på en gräsmatta utanför Wasa-museet. Slå det ni.

MUSIKTIPS! John Frusciantes album The Empyrean finns i vissa butiker i Stockolm. Jag har beställt det, så jag får mitt troligtvis på måndag. Extremt irriterande, då jag vet att jag kan åka till city imorn och köpa det. Men men. Ni har väl det antagligen inte, liksom sportlovet så kanske ni får skivan tills nästa vecka.

Jag lyssnar på Porcupine Trees senaste album "Fear Of A Blank Planet". Också riktigt fett. Bra låtar är den med samma titel som albumet, d.v.s. "Fear Of A Blank Planet" samt "Sentimental". Kanon! Fyra av fem toasters.

Niklas. Jag ska kolla upp det där med Arlanda grejen på fredag. Det ligger en ganska fet bit utanför stan, men ska kolla upp hur jag kan ta mig dit. Åter kommer om det!

Julia. Kommer du ner när ni har sport lov?

Maximilan. Kommer du också ner under lovet? Bor du hos din fas ter?

Just nu, när det håller på att bli vår får jag rediga flashbacks från förra året. Jag lärde känna de första personerna som kom att bli en avgörande faktor till att jag åkte upp till er. Precis vid detta tillfälle var det. Den första maj åkte jag upp för första gången. Tänk att det har gått så snabbt.

Tack för att jag har varit så välkommen! Längtar tills nästa gång vi ses. Maaaassor!

Särskrivningarna på slutet var med flit, BTW.

\ D.

Vad är Arosfortet?

Ja, det kan man fundera över. Själv vet jag inte riktigt, men vad jag har hört så ska det vara som typ boda borg eller fångarna på fortet. Jag ska dit ikväll i alla fall. Det är det enda som är säkert. Priser var dock inte så tilltalande. 200 spänn, känns ganska ovärt men jag tror det blir kul.


******

Ja, vad gör man en sån här dag? Typ skuttar omkring och äter jordnötter och väntar på Daniel, ganska rolig sysselsättning om du frågar mig. Jag fick också en lappis-flashback eller vad det heter. Jag längtar i alla fall väldigt mycket dit. Är bara några månader bort ju.

******

Det här inlägget kändes inte så kul. Jag försökte skriva lite vacker konst men det blev kort och innehållsfattigt. Kan avsluta det med att säga att det idag är bara en månad kvar tills jag fyller 18. Waaiaiawia, det var ett häftigt skrik som inte gör sig i text.

Ludvig

torsdag 19 februari 2009

Midgårdsbingo osv

Jag vet att det här är lite efter. Eller lite och lite, det borde ha kommit ut i tisdags. Jag ska nu berätta vad som händer efter vår friluftsdag på just tisdag. Det hela utspelade sig på midgård.


******

Jag kan berätta lite om draggenelevers inställning till midgårdsskolan. Det är ungefär såhär: Alla på midgård är bögar eller lesbiska och dom är emo (alla, mer eller mindre) eller hippies eller något annat alternativt. Annars kan man ha dreads och röka på hela dagarna. Ett tredje elternativ är att vara barfota och ha tåring. Grejen är i alla fall att alla udda går på midgård. Därför bestämde vi fyra stora starka draggenpojkar för att spela ett spel. Vi skrev upp alla möjliga olika saker på en lapp och körde bingo, midgårdsbingo. Det hela skulle göras innan parkeringstiden tog slut, ca 50 minuter senare. Det var våran deadline. Här har ni en bild på hur bingobrädan såg ut. Ganska vacker. Men vi beslutade att ta bort svarting och ersätta det med hippie. Lite enklare sådär.



******

Som ni ser såär det alltså emo, D+ (kupa), dreads, hippie, rocker, barfota, lebb, nörd och homo (kille). En lätt sak om man vet vars man ska leta. Vi började med att locka till oss folk vi kände som hade med sig klass kamrater. Detta gav oss lebb, dreads och D+ bland annat. Efter att vi gått runt ett tag och det var 7 minuter kvar till deadline började vi känna oss stressade. Vi hade fortfarande två saker kvar på bingobrädan. Den första var någon som är barfota. Vi fixade det tillslut (med lite fusk?). Men en barfotagående midgårdselev hittades. Vilket vi har bildbevis på! Kan ni gissa vems fina fötter det är?


******

Efter detta så var det dags att gå till bilen, vi spärrade ögonen hårt överallt bara för att hitta den sista grejen. Men det var hopplöst. Vi hade misslyckats. Och det var inte vilken grej som helst utan den lättaste. Vi misslyckades med att hitta ett emo på midgård. Visst vi såg flera innan själva tävlingen startade men det räknas inte. Så vad säger det här om midgård då? Att våra fördommar inte stämde? Nej, verkligen inte! Vi hittade allt möjligt udda och roligt på 50 minuter. Det är bara sjukt. Midgård, sjuk skola.

Ludvig   

måndag 16 februari 2009

Just a small town girl,

livin in a lonely world..


Nu är man tillbaka i verkligheten. Och här kan man inte göra alla man kan på läger. Till exempel vara ute och leka i pudersnö och kyla. Jag tror kaffet och halstabletterna hjälpte mig. Nu är jag trött och less. Eller sjuk för att vara exakt. Men det går över. I morgon är det ju friluftsdag. Och jag är ju riktigt sugen på att gå 1,5 mil...

******

Nu sitter jag här och lyssnar på You Sexy Thing men Hot Chocolate. Det ger en små fina flashbacks från ett annat läger vi "nyligt" var på. Alla som var där vet vad jag menar med jag kan lägga ut videon ändå. Varsågoda!




(Klaga på ljudet får ni göra till Siri, inte till mig)

******

Ludvig "killena som säger over and out"

söndag 15 februari 2009

Solstickan I


Innan inlägget så lägger jag ut en bild på den första i den förhoppningsvis långa raden av konstverk i serien solstickan. Bakgrunden vet jag inte riktigt men det brukar bli något sånt här varje gång jag eller Niklas får tag på en tändsticksask.

******

Nu är man hemma från ett läger fullt av pudersnö, mat och våld. Men framför allt halsont. Jag genomförde ett läger hög på kaffe och halstabletter. Men det funkade ju helt fantastiskt, fick många kommentarer om min mintluktande andedräkt. Jag tar det som en komplimang då mint luktar gott. Det var ett ganska händeserikt läger men jag är för trött och sjuk för att komma ihåg ett skit av det, än mindre att skriva om det. Men jag skriver några korta ord ändå.

******

Större delen av dagarna spenderade jag och Daniel i skogen och placerade ut fördemål som dunkar, repstegar och snören. Men också aktiviteter som att vandra upp en kuddi-kuddiplan i meterdjup snö och bilkörande förekom. (Inte från min sida dock.) Förutom skogsturerna så åt vi mest. Det är det man gör på läger egentligen, hela tiden.

******

- Jag gjorde också en del upptäckter på min resa bl.a. att:

- Kvarnåsen har en skitskön sovarsoffa.

- Om man läxar upp småbarn hela dagen så får man rolig röst dagen efter.

- Svenska kyrkan i Norsjö har inte trådlöst nätverk.

- Det har däremot Åskyrkan

Ludvig     

fredag 13 februari 2009

Gone 4 the weekend

Som rubriken säger och som jag tidigare nämnt så sticker jag till varma Norsjö. Svårt att visa ironi i text men det där är fet ironi. Så mycket det går nästan. Jag far i alla fall till metropolen om typ en kvart tjugo minuter. Jag längtar faktiskt. Det är inte för att jag vill till stället, mer vad som händer där. Konfahajk är det. Men va? säger ni. Hur gammal är du? 14? Nja, jag åker faktiskt som ledare. Men det är ruggigt kul ändå. Att bossa omkring småbarn så de gör rätt (som jag vill). Dom vet inte sitt eget bästa. I vilket fall tror jag det blir kul. Brukar vara så.


******

För tillfället sitter jag och lyssnar på Håkan. Den artist jag tyckte minst om (alla kategorier) i högstadiet och fram till ganska nyss. Men ska jag vara ärlig så är han ganska bra. Hade varit kul att fara och kolla ikväll. Men jag har bättre för mig. Men känn ingen sorg för mig gbg. Eller kanske idun. Göteborg är en fin stad. Dit vill jag flytta, eller kanske inte. Då kan jag ju sjunga låten och vara sann när jag flyttar hem igen. För till glada Vännkan vill man ju tillbaka. Eller?

Ludvig


Kartoffel

Visst stavas det så? Det är tyska i alla fall...


Aja, jag tänkte att jag skulle skriva lite mer nu när jag ska bort i helgen. Då blir det inte mycket blogg tyvärr. Men jag kommer ha roligt i alla fall. Möjligt att jag lägger ut en bild eller dyl. om jag får möjlighet. Men när jag skriver så här ofta så finns risken att det blir ett kort inlägg och tråkigt. Men det ska jag försöka undvika så gott det går.

******

I min klass eller dom jag är med mest så sägs alla påståenden som frågor tex. Varför är Ludvig så vansinnigt snygg? Jag tänkte att jag skulle ställa lite sånna frågor/påståenden nu.

Varför är ABBA världens kanske bästa band? Eller rättare sagt varför är take a chance on me kanske världens bäst låt?

Varför är alltid kvinnliga busschafförer mycket långsammare än än manliga?

Varför är facebook 25 gånger bättre än apberget?

Varför tar alla bra serier uppehåll nu? (I alla fall HIMYM och OTH)

Några få frågor sådär. Alltid trevligt! Nu har jag skrivit om pojkarna i min klass också. Det är inte så ofta. Nu kan dom känna sig stolta!

******

Nu ska jag äta frukost. Blir kanske ett inlägg efter skolan också om ni har tur..

Ludvig 

torsdag 12 februari 2009

Närvaro

Motsatsen till frånvaro är ju närvaro. Alltså borde två snabba inlägg vara just det. Närvaro. Men jag glömde att sriva lite saker. Jag ska nu förlänga min fjortisbloggslista. Nu!


+ Buttonhunt 2, skitkul spel. En kille i klassen lirar det, han är 18e of all times (1a denna vecka), jag är typ 200e men 8e denna vecka. Värt att testa! (kräver Facebook)

+ Födelsedagar, eller rättare sagt fikat vid födelsedagar. Hehe, grattis syster, igår.

+ Football Manager, då var man igång igen, FM-beroende 4 life!

- Halsont, men inget som inte går att fixa med halstabletter. Man ju vara frisk till helgen.

- Filmskitet, måste jag ta tag i!

- Simons bloggande, "Jag skrev ju för tre inlägg sen!" = en vecka sen

? Vad har hänt med David, har varken sett eller hört från honom på länge

Ludvig "Listarnanan"

Frånvaro

Efter en ruggigt lång frånvaro är jag tillbaka. Jag kan itne skylla på annat är att jag inte haft tillgång till internet. Och i och för sig så har jag kanske inte det nu heller, inte utan risk för virus i alla fall. Men jag gör mitt bästa och försöker skriva lite nu ändå. 


******

Och fårgan är ju då, vad har hänt? Jo, det ska jag tala om. Dock minns jag inte så bra men jag försöker skriva lite från de närmaste dagarna. Jag har skaffat Spotify, det är verkligen så bra som jag hoppades. Tyvärr har man inte tillgång till typ RHCPs alla låter pga. dumma skivbolag. Men det finns vansinningt mycket musik måste jag säga. Har dock hört att det ska lägga ner, vet inte hur pass sant det är men jag hoppas inte det. Jag tror säkert det är skitcoolt att lägga ut sin playlist så andra kan ta den. Min är dock kort men inte sämre för det. Hoppas det funkar att ta den härifrån bara.

******

Annars då? Jo, jag har ju åter tagit mitt "veckliga" besök på Max, nu köpte jag en mycket godare burgare nämligen Orginalburgaren, dagens. Det köpet fick en liten signal att gå igång för mig. Köper man en dagens på Max med smältost blir det 61kr. Och då får man tillbaka 39kr om man handlar med en hunka. Och ni vet ju vad det betyder. En mellan-milkshake och två cheeseburgare på Donken. Alltså precis det jag köper när jag strosar på stan på onsdagskvällarna. För att citera Jesper S: Max bra!

******

Men allt kan väl inte vara bra? Nej, självklart inte. Var vore livet om man inte blev less på saker hela tiden? Man måste ju alltid reta sig på något för att livet ska kännas bra. Eller hur!? Det betyder att jag gör en fjortisblogglista nu! På dåliga och kanske nån bra sak.


- Äldre män som sitter bredvid mig på bussen och suckar och skrattar och tror de är ungdomliga när de läser metro alldeles själv. Ja du vet vem du är!

-Fjotistjejer som pratar non-stop i telefonen på bussen hem och när man ska tjuvlyssna så säger hon "Det vill jag inte säga högt" så fort det börjar bli smaskigt!

+ Spotify såklart!

Mycket bussgrejer på min lista. Men det är okej! Ett väl genomfört inlägg av mig. Bra Ludvig!

PS. Ja Niklas Hot Chipotle äger fet röv, men inte mycket annat DS.

Ludvig  

onsdag 11 februari 2009

Niklas To London


Tänkte berätta Jag ska ge mig iväg på mitt livs äventyr...
Jag ska åka till London på Trail träff (cykel träff) den 1 Mars!
ska dit med Joe och fabien de två bästa Enhjulings trialarna och hoppas på att få det kul samt lära mig lite knep och fila på mina kunskaper =)
Hela 2 dagar blir jag i London.

Har en sak att säga till ludvig!
Hot Chipottle Äger Fet röv!

onsdag 4 februari 2009

Saker att göra...

...då du är fast i Umeå mellan 20.10 och 21.50.


Eftersom det inte finns så mycket saker att göra i Umeå aka. Sveriges ungdomsstad 2008, så blir listan kort. Men jag har tipsen, jag vet vad som ska göras och vad som kan förväntas av två timmar i -7 grader och snö med stängda affärer.

* Först och främst ska du söka dig in i värmen, att sitta på busstationen kan vara att föredra. Men eftersom det enda roliga som händer där är folket som går förbi, vilket de sällan gör. En turk med fetaste dunjackan och en vit påste med okänt innehåll eller en visslande hippietjej med långa dreads var dock trevliga undantag.

* Att äta kan vara av intresse, gärna gott. Jag bestämde mig för att Subway fick duga. Jag gick in och beställde tre kakor. Ett val jag inte ångar. Jag knaprade i mig dom och lyssnade in omgivningen. Tre killar tyckte att hon bakom disken var het och turades om att steka på henne. Med inte allt för goda resultat.

* Toaletter kan behöva användas, därför måste man lämna Subway där de kostar 5 kronor. Om du istället letar dig till MAX kan du hitta en toalett som du med gott samvete kan gå på gratis. Det står nämligen gästtoa och inte kundtoa. Gratis är gott eller nåt.

* Donken, det är slut destinationen, hit hamnar man för att ta två chease och en milkshake. Gott tänkte jag och slog mig ner i en soffa formad som en halvmåne. Satt mig ner och märkte att killen i kassan (en 25-årig iranier) stekte hårt på några 14-åriga flickor. Tjejerna som var blonda roade sig med detta och finissade i sitt hörn och smaskade i sig deras gratisburgare. Jag däremot loggade in på msn och sörplade milkshake till klockan 21.50, steeeek!

Ludvig "killen som vet saker"

Great day?!

Nej, svaret är nej. Jag hade inte en great day. Jag berättar. Det hela började i morse då jag vaknade. Jag hade gärna fortsatt sovit, länge. Men det är något alla måste göra, gå upp alltså. Det går alltså inte att klaga så mycket på. Men efter det satt jag mig på bussen, i vetskap att jag borde plugga på bussen så satt jag mig med goda vänner. De hade dock satt sig på riktigt puckade ställen. Så jag fryste rejält om mina smalben. Stackars smalben. Det fortsatte, själva skoldagen var i vilket fall bra. Jag fick sluta redan klockan 13.40. Efter det blev det en tripp med Adam till Max. Jag åt en Hot Chipotle som jag trodde skulle vara ruggigt god. Tänk er en burgare med lökringar, bra idé. Men sen vare det här med såsen, Hot Chipotle-såsen. Den förstörde hamburgaren och den smackade något annat, något äckligt.


Låt er inte luras!


Efter det gick jag och satt mig på körskolan där jag pluggade till klockan 17.30 då en lektion började om exakt det jag pluggat i flera timmar. Drygt, efter ytterligare 2,5 timmar så kände jag mig fullfjädrad på ämnet och redo att fara hem efter en jobbig dag. Så jag kollade på klockan 20.07, kollade snabbt på busstidstabellen. 20.10 gick en buss till Hemberget. Jag måste springa!

Efter det som blev knappa 2,5 min hade jag sprungit till busstationen med min stora röda väska i nävarna. Jag kom fram och såg två bussar på parkeringen, en av dom måste vara den rätta! Med blodsmak upp till öronen sprang jag allt vad jag kunde, nästan in i dörrarna som borde "slidea" upp men nu stog helt stilla. Nu kom bussen ut från parkeringen och jag stoppade den på vägen ut. Frågade om den gick via Vännäs. Han sa nej och dörren small igen. Jag såg att den andra bussen stod kvar så jag sprang allt vad jag kunde runt hela busstationen bara för att se att det stod Luleå på den. Jag var farligt nära att hoppa på den bara för att. Men jag satt mig ner och kollade på busstidstabellen och självklart så gick den turen jag sökte efter bara på skolornas sommarlov. Jaha, då fick jag vänta på stan i nästan 2 timmar till. Var hemma klockan 22.30 ungefär. Great day!

Ludvig "killen som testar saker år er, så ni slipper"     

Inspiration

Jag ska berätta om hur chill jag haft det dom senaste dagarna. Igår började dagen med en sovmorgon som satt som körsbäret över iet. Sen for jag till skolan och började dagen med klasstimme kl10 där vi fikade. Sen hade jag 2,5 h hål tills ett chillämne som heter CNC började. Efter ungefär halva lektionen så kom lärarn tillbaka från caféet och bjöd hela klassen på varsin rad kinderäggschoklad. Helt okej. Vi fick dessutom sluta tidigare så jag hann med 3 bussen hem.

Idag började dagen kl 8.20 ( det började inte så bra, men det kommer) med idrott. Efter den så visste jag att jag hade tre timmars hål tills engelskan började och det tyckte jag var lite smått drygt. Sen efter typ halva så hörde jag att vi inte behövde gå på engelskan. Det va bra nyheter. Så jag tog en ultrabuss för första gången till vasaplan och begav mig hemmåt. Så idag har jag fördrivit min fritid med skoterfärd och How i met your mother. I like!

Hoppas den där filmen kommer någon gång..

/Simon