söndag 22 mars 2009

Utvärdering

Att aktivt rapportera från Stockholm gick sådär. Jag ska ändå skriva lite om vad som hände och jag ska lägga ut de få bilderna jag tog. Tänk på att det är kvalitet före kvantitet.


Vi satte oss på planet klockan 10.10 och efter en kort försening var vi i luften. Den klara himlen gjorde att vi såg husen försvinna. Efter någon minuts spänning som man normalt finner hos en 4-årig så började vi spela kort. Det gick bra, för oss alla. Jag tror jag talar för alla då jag säger att kortspelandet gick vägen. Efter ett tag upptäckte vi att det var självaste Samuel Ljungbladh som satt på andra sidan gången. Han såg cool ut och lyssnade på musik. Kanske till och med på sig själv?

Landningen gick mycket fint, nästan tråkigt, men varför vara sur då man överlever? Vi klev av planet sist, av alla. Letade fibrilt efter rullbanden och prickade väskan precis innan den försvann bort igen. Allt gick som smort. Vi kom på bussen också, 583an till Märsta och byte mot Södertälje C till Centralstationen. Likt stockholmarna pinnande vi på mot Burger King och upptäckte att Amadeus stod som förstenad på Plattan av förundran. Det var det största hus han sett i sitt liv, typ. 
En vacker bild på Danne på Centralstationen


Första dagen blev en fönstershoppardag och det enda som inhandlades var en halsduk och amadeus byxor. Vi som sedan hos Sofia och Pontus som tog in oss med öppna armar. Deras 77,8 kvm stora lägenhet var fin och hade en fåtölj i köket. Genialiskt! Nästa dag blev en shopping/kallelsedag, en trevlig dag då vi fortsatte få in Stockholmstakten i benen, inte Amadeus dock, men han gick lite sanbbare. Kanske normalt Ume-tempo kanske. Vi upptäckte också att det var dyrt att bo i huvudstaden. En fika gick på 90 spänn, okej tyckte jag som är van det lilla stekiga. Amadeus gapade men la upp pengarna på bordet och tyckte att det var värt påtår, det tyckte servitrisen också.


Amadeus smuttar påtår

Natten till Lördag spenderade vi med 50cl Burn i Fridas lägenhet, och mer eller uppskattat sov vi tre pojkar i samma säng. Sängen storlek var sisådär 120-140 cm i bredd. Amadeus var rädd så han fick ha ett eget täcke. Jag och Daniel delade. Men innan natten så hann vi med att käka femrätters middag på kinarestaurang, vansinningt gott. Maja fixade också en liten överraskning till mig. Tack Maja, eller nåt.


Amadeus och Maja på "Kina"

Lördag skulle vara dagen D. Det blev det väl kanske också men lite besviken blev jag då ettåringslinjen skulle ställas in. Men lika glac är jag för det, jag kan ju gå bibelskola i Hemavan nu. Till vilken vi faktiskt träffade föreståndaren, skön kille. Vi prickade sedan perfekt den gröna linjen mot Hagsätra, snabbt byte där Amadeus faktiskt hade stockholmsspring i benen, men vi hade Kenyaspring i våra ben, så han blev lite efter ändå, prickade på minuten pendeltåg 36 mot Södertälje C. Vilka Stockholmare vi blivit. Gick till och med längst bak i bussen för att komma så nära utgången som möjligt på stationen. Vi kallas proffs.

Vi bjöds på middag hos Sofia och Pontus som var mycket god, det var med lite motstånd vi sedan tryckte i oss tårtan och chipsen. Somnade gjorde vi efter mycket om och men. Vaknade gjorde vi också, runt 8. Frukost, 10.10 gick vi mot pendeltåget som skulle ta oss till Arlanda med ett byte. Vi blev lite uppehållna av en lägenhetsbrand hos grannarna. Läskigt! Men vi satte oss på tåget, längst bak/fram, perfekt framme vid ändstationen Märsta, prickade precis bussen och åkte till terminal 5. Perfekt, då får vi gå genom Sky City också! Allt flöt på bra, åt på Max, träffade Ninkan som varit i Serbien(?!) Kom hem och la mig på sängen, död!

Hemma och död på sängen med finbyxen 

Såhär i efterhand så känner jag mig nöjd. Får också be om ursäkt till Simon, vill skälla på dig så du skulle skriva mer, gick kanske sådär..

Ludvig 

1 kommentar:

Lukas sa...

Detta var ett bra och kul inlägg. Mer sånt! Fast du tappar lite bokstäver här och där.