måndag 7 juli 2008

Patetiska Mähän

Då va vi hemma igen, och det som den här veckan visat är att vi är dåliga. Vi/Jag är bättre på att skriva när vi är borta och utan kontakt med dator. Eller dom andra är dåliga i vilket fall som helst, i alla fall på att blogga. Men det är redan konstaterat. Men det är ju trots allt 2 år kvar tills vi drar igång så det är inte hela världen. Och vi har ju nästan 4000 totala läsare. Men då är ju frågan vem som är patetisk? Dom som inte har tid med att sitta vid datorn och trycka ut tråkiga inlägg eller han som bara sitter vid datorn och spelar facebook-poker och skriver blogg.

Hur som helst så måste det ju skrivas lite om vad som hände i Husbondliden. Och det var på "starka" och lite väl tuffa ben som tre pojkar med efternamnet Jonsson och ett får hoppade ur den gröna fyrhjulsdrivna Nissan. Två av dem hade varit här mer talet gånger och några bara en/två gånger tidigare. De möttes dock direkt av kramar och glade människor som saknat dessa småfilurer som är utan körkort och skulle åka snålskjuts med dessa äldre och mer välbyggda männen. Efter kramarna lite snack om att det var vi som var de nya kungarna på stället så gick de för ett välbehövligt toabesök. Efter toabesöket så gick de för att sätta upp förtältet. Och det tog som vanligt lite för lång tid och de kom försent till första mötet. Men ingen skada skedd när pojkarna kunde smyga in i det stora tältet trots sina tighta färgade byxor som inte är allt för diskreta. De satt sig med de män som de visste att de skulle hänga med större delen av veckan. De satt i bänkarna och lyssnade kanske inte allt för bra på vad predikanterna hade att säga pga. att de hade 10 spännande dagar framför sig och kunde inte vänta med att få hälsa och krama på alla människor de träffar bara 1-2 ggr/år. När mötet var slut hände detta och pojkarna delade på sig för att träffa de människor man kände. Här gick de tre pojkarna och fåret skillda vägar, en pojke gick iväg med fåret och de andra två gick en annan väg. Och från och med nu handlar historien om de två pojkarna som gick tillsammans. Pojkarna gick runt och socialiserade i sina byxor i Björklövens färger, äckligt. De träffade på människor från alla ställen i världen (Sverige). De träffade Härnösandsbor, Lyckselebor, Vilhelminabor, Vännäsbor, Robertsforsbor, Norsjöbor, Bodenbor, Göteborgsbor, Öviksbor. Efter en stund fick de för sig att gå och lägga sig och gjorde det i sin fina husvagn. Det gick fort att somna men snabbare att vakna.

Detta hände klockan 09.30 på lördagsmorgonen. De båda pojkarna som kamperade ihop gick tillsammans med fåret för att duscha. Duscharna var varma till pojkarnas förtjusning som firade med att tvåla in sig och duscha i de tre möjliga minuterna. Duschen följdes av en frukost och sedan en lunch på frasses som bestod av superskrov med plusplus. Dagen blev slapp och pojkarna blev inte aktiva förens klockan sju då kvällsmötet startade, sedan fortsatte kvällen med ett nattmöte vid 22 tiden och sedan mingel i cafét och lite allvarligt snack med någon random som troligtvis inte insåg allvaret i snacket. Natten pågick till 05.00 på morgonen och var hyfsat händelselös. Dagen efter började klockan 12.30 och var likadan och slutade vid samma tid.

Dagen därpå var kanske aningen mer händelsefylld men Ludvig kommer inte ihåg något förens Flash Gordon och Amanda kom tillsammans med Borgemobarnet. Först så var det en mysig stämning som följdes av turbulens i gruppen som sedan reddes ut med hjälp av konversation. Efter detta var det fröjd igen och gruppen var med varandra till långt in på nätterna. På onsdagen var det dags för alla utom dessa två individer att fara vilket var tråkigt men de klarade sig ändå. Pojkarna for in till storstaden Lycksele och spelade fotboll med vänner och andra randoms. Ungefär här så tillkom ännu en människa i handlingarna: HighFiveElin. (eller det är det nya smeknamnet på henne). Pojkarna var på olika lag vilket ledde till hårda tacklingar och en del smågnabb och ett jättesår på ena pojkens ben. Samma pojke blev också rädd för en tjej som sedan visade sig kunna karate så det var med all rätt. Kvällen pågick och pojkarna fick lära sig hur smart det var att rita under nattmöten och sedan var det dags för fika igen. Fikat började med konversationer som ena pojken tog del av och den andra blev less på och vickade på stolen och sökte nya vänner men orkade inte och gick till gamla vänner och startade en ny konversation och fick snabbt understöd av den andra pojken. Konversationen var flummig och det verkade som de båda pojkarna var på en sugarrush. Kvällen blev tidig och pojkarna vaknade ännu tidigare, innan 09.00.

Dagen bestod av magsjukehot och en del planering inför en innebandycup och det första 13.30 UPL-mötet för året. På kvällen for ena pojken hem för hans pappa fyllde år och det var med sorg och saknad han lämnade Hosbondliden. Den andra pojken stannade kvar och blev sjuk, for hem på morgonen på fredag. Senare samma kväll fick den första pojken för sig att fara tillbaka till Lappis igen, och det gjorde han.

Väl tillbaka möttes han ännu en gång av kramar och glada människor. Dock blev ännu en människa sjuk pga. pussar och han syntes inte till mycket mer. Natten bestod av Disneysnack där pojken kände sig lite utanför tills filmen Cars kom upp på tal. Konversationen leddes av en av de snygga bröderna och bodenfolket var högst delaktiga i den. Också lite ströfolk var med och la sina bidrag till en konversation som slutade med uttåg och jagande av råttor där en man kallad Milf ledde jagandet. Det hela fortsatte i Bajsnödiga kort och en sektring innan det var dags att sova, trodde pojken ja. I själva verket blev han insprungen i en tandborstdate mellan två andra personer (tillslut massor) som slutade med att folk kallade honom sexfixerad och han lunkade till sin kompis husvagn med sitt modotäcke och gick och pratade bort några timmar med en god vän som han träffar alldeles för sällan. vid 05.30 tiden så somnade de båda pojkarna nöjda och belåtna.

Dagen efter började klockan 12.15 då pojken blev väckt av sin gode väns pappa, K-A. Det gjorde inte så mycket och pojken steg upp beredd på en ny dag. Han gick på sitt andra 13.30 UPL-möte som han sedan lämnade för att äta lunch, vilket han gjorde. Efter lunchen var det familjemöte i stora tältet. Mötet var kanon och han såg för andra gången pirater på Lappis. Där fanns Bill och Bull, Sara Svartskägg och en viss Kock. Pojken tyckte att Kocken var häftigast och hejade på honom. Eftermötet tog pojken sig en korv och han åt den utan att veta att han kunde fått gratis mat av mamma Alvarsson. Så han tackade nej till maten och satt sig för att titta på när familjen åt. efter maten var det möte igen, denna gång kvällsmöte. Det mötet var fullt av kul då Frank Ådahl sjöng och underhöll oss tillsammans med Storuman Gospel. Men han höll inte alla vakna och någon somnade på en okänd killes axel. Detta fann pojken mycket roligt och han skrattade en stund tills han blev utskämd av samme trötta flicka. Efter mötet var det åter dags för mat, nu tackade pojken ja då mamma Alvarsson bjöd honom. nästan direkt var det återigen dags för möte. Trevligt möte som pojken skämde ut sig lite till på. Efter mötet blev det dans till Footloose som många såg som en trevlig aktivitet ledd av pojken i de gula byxorna. Men i slutet visade det sig att det var häftigare att hålla på med karate, i alla fall bland killarna. Tjejerna var dock mer sugna på att kolla in pojkens rumpa och följa dess rörelse. Det hela slutade med att folk kollade på en karate uppvisning följt av en bögig dans. Efter detta gick pojken till sin väns husvagn igen och denna gång inte för att sova utan för att prata, detta gjordes tills dess att hans vän ville sova

och han begav sig tillsammans med hans nya vän (enda nya för året?) Karateflickan/Sara Svartskägg för att rädda ungdomar från fördärvet, vilket gick sådär. Det slutade med att ungdomarna försvann och Sara Svartskägg välte ett bord. Men pojken och hans nya vän bestämde sig för att inte vilka ner sig utan började prata allvar och fortsatte till klockan 06.45 då Sara Svartskäggs sovande farfar bjöd in till frukost. Efter frukosten skildes de nya vännernas vägar och pojken gick till sin husvagn och skickade ett kärleksfullt sms som fick ett högst tvivelaktigt svar några timmar senare. Pojken blev sårad men bestämde sig för att gå på barnmöte. Först var de andra "häftiga" ungdomarna för stora för att gå på barnmöte. Men det gav med sig och dom följde med och fick se slutet på pirathistorien. Det hela slutade med att Kocken blev ihop med Sara Svartskägg. Efter mötet så träffade pojken en frisör från draggen som började snacka med honom. Hon ville starta en kristen skolgrupp sa hon, pojken var på. Efter barnmötet var det dags att fara. Pojken tog farväl, kramades, sa hejdå och var på väg. Han stannade för att äta pizza och var sedan hemma, sov 15 timmar och vaknade igen. Han var nöjd.

Utvärderingen: Det var kul, som vanligt.
Konstaterade: Man kommer bara ihåg vad som hände i början och i slutet, mitten ät bara utfyllnad, mer utfyllnad tack.

/Ludvig

Inga kommentarer: