lördag 21 februari 2009

Björnen sover

Ni undrar förstås varför jag har svikit och inte skrivit. Mycket konserter, plugg, problem, väääldigt mycket träning (det är svårt att vara en elitsatsande bloggare när man snittar 7 gympass i veckan) samt brist på blogglust. Ja, av den enkla anledningen.

Något som däremot växt inom mig, likt en bebis inne i en mage, likt ett crescendo i Beethovens nia, är suget på att ta ett Malmö Aviation-fordon mot Umeå. Ja, faktiskt. Ett besök i den lilla metropolen Vännäs med stort V vore ytterst befogat för tillfället då åstundan om en smula variation i nuets tillvaro råder.

Sportlov! Vad sker då i Davids liv en sportlovsvecka som denna (jag vet att ni har nästa vecka. Konstigt att ni ligger så pass långt efter)? Träning, lite studerande i form av en bunt mattetal som skall lösas och framför allt mys med vänner väntar. Jag känner att detta lov är väldigt passande och att det kommer lika adekvat, precis som våren gör sin inmarsch. För ja, våren är på väg BIG TIME i Stockholm. Även om det är ironiskt när jag skriver det, eftersom det är säkert runt -10 och snönedfall för tillfället, så är våren påväg. Ljuset bättrar på antalet närvarotimmar och det är till och med ljust ute när jag kommer hem från skolan runt klockan halv fem. Helt otroligt! Snart blir det t-shirt, skateboard, Ray Ban Aviatiors och ett härligt stekande på en gräsmatta utanför Wasa-museet. Slå det ni.

MUSIKTIPS! John Frusciantes album The Empyrean finns i vissa butiker i Stockolm. Jag har beställt det, så jag får mitt troligtvis på måndag. Extremt irriterande, då jag vet att jag kan åka till city imorn och köpa det. Men men. Ni har väl det antagligen inte, liksom sportlovet så kanske ni får skivan tills nästa vecka.

Jag lyssnar på Porcupine Trees senaste album "Fear Of A Blank Planet". Också riktigt fett. Bra låtar är den med samma titel som albumet, d.v.s. "Fear Of A Blank Planet" samt "Sentimental". Kanon! Fyra av fem toasters.

Niklas. Jag ska kolla upp det där med Arlanda grejen på fredag. Det ligger en ganska fet bit utanför stan, men ska kolla upp hur jag kan ta mig dit. Åter kommer om det!

Julia. Kommer du ner när ni har sport lov?

Maximilan. Kommer du också ner under lovet? Bor du hos din fas ter?

Just nu, när det håller på att bli vår får jag rediga flashbacks från förra året. Jag lärde känna de första personerna som kom att bli en avgörande faktor till att jag åkte upp till er. Precis vid detta tillfälle var det. Den första maj åkte jag upp för första gången. Tänk att det har gått så snabbt.

Tack för att jag har varit så välkommen! Längtar tills nästa gång vi ses. Maaaassor!

Särskrivningarna på slutet var med flit, BTW.

\ D.

3 kommentarer:

Jullsie sa...

Jadu Daxen! Fredag vecka 10 klockan ungefär 08.00 landar jag på de stockholmska breddgraderna,inga ändringar här inte.. =)Och jag är mäkta taggad för övrigt!

Elo dansar och ler sa...

Piiinsamt.. en vecka sen ni skrev nu pojkar!

Anonym sa...

Det verkar som om ni behöver en tävling för att skriva.