onsdag 4 februari 2009

Saker att göra...

...då du är fast i Umeå mellan 20.10 och 21.50.


Eftersom det inte finns så mycket saker att göra i Umeå aka. Sveriges ungdomsstad 2008, så blir listan kort. Men jag har tipsen, jag vet vad som ska göras och vad som kan förväntas av två timmar i -7 grader och snö med stängda affärer.

* Först och främst ska du söka dig in i värmen, att sitta på busstationen kan vara att föredra. Men eftersom det enda roliga som händer där är folket som går förbi, vilket de sällan gör. En turk med fetaste dunjackan och en vit påste med okänt innehåll eller en visslande hippietjej med långa dreads var dock trevliga undantag.

* Att äta kan vara av intresse, gärna gott. Jag bestämde mig för att Subway fick duga. Jag gick in och beställde tre kakor. Ett val jag inte ångar. Jag knaprade i mig dom och lyssnade in omgivningen. Tre killar tyckte att hon bakom disken var het och turades om att steka på henne. Med inte allt för goda resultat.

* Toaletter kan behöva användas, därför måste man lämna Subway där de kostar 5 kronor. Om du istället letar dig till MAX kan du hitta en toalett som du med gott samvete kan gå på gratis. Det står nämligen gästtoa och inte kundtoa. Gratis är gott eller nåt.

* Donken, det är slut destinationen, hit hamnar man för att ta två chease och en milkshake. Gott tänkte jag och slog mig ner i en soffa formad som en halvmåne. Satt mig ner och märkte att killen i kassan (en 25-årig iranier) stekte hårt på några 14-åriga flickor. Tjejerna som var blonda roade sig med detta och finissade i sitt hörn och smaskade i sig deras gratisburgare. Jag däremot loggade in på msn och sörplade milkshake till klockan 21.50, steeeek!

Ludvig "killen som vet saker"

2 kommentarer:

Anonym sa...

när kommer filmen?

Mattias sa...

Lät som en skön kväll :P